Kezdőlap Események Érdekes programokkal teli nappal zárult a szombati Falvak Éjszakája Fülöpjakabon

Érdekes programokkal teli nappal zárult a szombati Falvak Éjszakája Fülöpjakabon

 

Igazi falusi programcsokorral és nyílt napokkal kapcsolódott be Fülöpjakab önkormányzata a hagyományos Falvak Éjszakája rendezvénysorozat szombati napjába. A Szabadidőközpontban megrendezett esemény középpontjában természetesen a Gyereknap állt, a kicsik egész nap kedvüket lelhették a különleges meglepetés kisvonatban, a felnőtt vendégek pedig a motoros találkozóra érkezett modellekben és a Tormási Autóház kiállításában gyönyörködhettek, de sok más program is színesítette a különleges napot.

Már reggel 10 órától tapsolhattunk a helyi általános iskola és óvoda gyereknap alkalmából összeállított műsorán, illetve egy Tátika shownak is tanúi lehettünk, melynek eredményhirdetésére a délután folyamán került sor. A gyerekek 13 órától egész délután utazhattak a különleges meglepetés kisvonaton és a Dottó vonaton, 11:00 órától bohócokkal fújhattak óriási szappanbuborékokat, 13:30-tól pedig a Lóca együttes érkezett a gyerekekhez. A kicsik legkedveltebb időtöltése 14 órától mégis a rodeo bika volt, melyen tesztelhették állóképességüket.

10 órától este 18 óráig volt látogatható az Eminence gyógynövény bio-mintakert, ahol különféle gyönyörű, illatozó virágok között sétálhattunk, csakúgy, mint Nemes Mátyás bio kertészetében. A Herke-tónál egy egyedi veterán autókiállítást is megtekinthettünk, melyek között több évjárat modelljei is helyet kaptak. Gyöngyösi Sándor bio-gombászata nyílt napott szervezett, ahol szintén a Falvak Éjszakája rendezvény keretein belül részt lehetett venni az érdekes előadásokon, kóstolásokon, vásáron és körbevezetésen. A tikkasztó nyári melegben az EzVíz biztosította a kincset érő friss Pi-vízet a vendégeknek.

14:30-tól az Őszidő Nyugdíjas Klub kedveskedett a közönségnek egy rendkívül vidám nótacsokorral és humoros jelenetekkel, valamint 18:00 órától a Kertvárosi Nyugdíjas Klub Gyöngyvirág énekkarát kísérhették színpadra a szervezők, személy szerint Kiss Andrást és barátait, akik igen jó hangulatot teremtettek a sátorban.

A 10:00 órától indult motoros találkozón számos régebbi és újabb modellt csodálhattunk meg, melyek közül a legszebbek díjat is nyertek. 15:00 órától a versenyen résztvevők motorjaikkal Fülöpjakab utcáin egészen Jakabszállásig is felvonultak.

15:30-tól egy jeles eseménynek lehettünk tanúi, ugyanis facsemete sort adott át az önkormányzat a 2017-ben született gyermekek számára, akik rendkívüli megtiszteltetésben részesülhettek.

18:30-tól Bruti humorista szórakoztatta a nézőközönséget, aki sok-sok poénbombával készült a szombat estére. A műsorát követően Zumba bemutatóra került sor, majd a Kis Türelmet együttes koncertjét hallhattuk. Az este fénypontja Szandi volt, aki 21 órától lépett a színpadra vidám énekeivel, melyeket minden korosztály nagy lelkesedéssel fogadott.

A szombati napot hajnalig tartó dínom-dánom zárta a Koktél együttessel Dongó Zoliék társaságában.