Kezdőlap Gazdaság Enrique Calvet Chambon, az Európai Parlament foglalkoztatási és szociális bizottságának tagja Magyarországra...

Enrique Calvet Chambon, az Európai Parlament foglalkoztatási és szociális bizottságának tagja Magyarországra látogatott

Május 8-án Budapestre látogatott Enrique Calvet Chambon spanyol európai parlamenti képviselő, az EP Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) tagja. A képviselő „Átlátható és kiszámítható munkakörülmények az Európai Unióban” címmel készülő jelentése kapcsán folytatott egész napos háttéregyeztetést kormányzati szereplőkkel és érdekképviseleti szervezetek képviselőivel.

Az európai irányelv célkitűzése a munkakörülmények javítása a biztonságosabb és kiszámíthatóbb foglalkoztatás előmozdításával, a munkaerőpiac alkalmazkodóképességének biztosítása mellett. Calvet jelentéstevő számos országban konzultál kormányzati-politikai és ágazati szereplőkkel a hosszútávú munkaerőpiaci elképzelésekről az európai parlamenti jelentés minél átfogóbb előkészítése céljából. A jogalkotási dosszié minél teljesebb és átfogóbb előkészítése és véglegesítése érdekében magas szintű politikai és ágazati (szociális partnerek) egyeztetéseket folytat a témában, melynek első állomása Budapest. Ezt követően a Visegrádi országok közül még Prágában, majd Stockholmban, Párizsban, Berlinben és Madridban folytat egyeztetéseket.

Az EU munkaerőpiaci változásai mélyen érintik az uniós állampolgárokat, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a Stakeholder Dialogue projekt keretében több tagállamban is tájékozódó megbeszéléseket folytatok. A megbeszélés-sorozat nyitóállomásaként Budapestre látogattam, ahol nagyon gyümölcsöző és tanulságos eszemcsere zajlott a kormányzat illetékeseivel, illetve számos ágazati szereplővel. A munkaerőpiaci irányelv jelentéstervezetének sikere szempontjából kiemelkedően fontos a tagállamok álláspontjainak megismerése és ezek alakítása” – mondta MEP Calvet a magyarországi látogatása kapcsán.

Az egyeztetések az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóságának ‘Stakeholder Dialogue’ programján belül valósulnak meg, melynek célja, hogy az európai parlamenti képviselők készülő jelentéseik kapcsán minél átfogóbb információval rendelkezzenek az egyes tagállamok vonatkozó szakpolitikai hátteréről.