Kezdőlap Események Európa-napi családi fesztivál Budapesten

Európa-napi családi fesztivál Budapesten

Május 13-án, a Szabadság téren kerül megrendezésre, az Európa-napi családi fesztivál! A rendezvényt idén is a több ezer résztvevővel elrajtoló futóverseny nyitja meg, amelynek 14 kilométeres távja Magyarország uniós csatlakozásának 14. évfordulóját szimbolizálja.

Az Európa-napi fesztiválon idén többek között fellép a Budapest Bár, a Pál Utcai Fiúk együttes és Szalonna és Bandája is. A gyerekkel kilátogató családokat Bíró Eszter „Állati zenés ABC” gyermekkoncertje, Bolba Éva és a JAZZterlánc,valamint az Ákom-Bákom Bábcsoport és a Mintapinty zenekar produkciói várják majd. Az Európa-napon veszi kezdetét az EU&ME kampány is, amelynek célja az, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az Európai Unió közös vívmányaira és előnyeire.

A futóversenyen hazánk hírességei közül részt vesz: Kovács Katalin többszörös világ-, Európa-, és olimpia bajnok kajakozó, Michl Juli színész, Molnár Andi műsorvezető, Tatár Csilla műsorvezető és Gömöri András Máté színművész. Az eseményre kilátogat Fenyvesi Zoltán, alias wheelchairguy is.

A futás rajtja: 2018. május 13. vasárnap, 10:00

Helyszín: Budapest, Szabadság tér

A rendezvényt megnyitja és köszöntőt mond:

Járóka Lívia, az Európai Parlament alelnöke

Molnár Balázs Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A nap folyamán (15.00 órától) az Európa Pont sátornál lehet találkozni Ujhelyi István európai parlamenti képviselővel is. Az ünnepélyes megnyitót követően kerül sor a futás eredményhirdetésére.

A megnyitó időpontja: 2018. május 13. vasárnap, 12:00

Helyszín: Budapest, Szabadság tér, nagyszínpad