Kezdőlap Események FRISS HÍREK A HMFEST AIR ZÓNÁJÁBÓL

FRISS HÍREK A HMFEST AIR ZÓNÁJÁBÓL

Nem maradnak látnivaló nélkül akik 2018. június 8-10. között kilátogatnak a Kunszálláson megrendezésre kerülő Hadikultúra és Military Fesztiválra, ahol a levegőben -repülés közben-, vagy akár a szárazföldön is megtekinthetik „gépmadarakat”. 

A 315-ös oldalszámú radarral és utánégetővel is felszerelt MiG-17PF az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület kitartó munkájának köszönhetően és a keceli Pintér Művek jóvoltából gyönyörű új köntösbe öltözött. A gázturbinás sugárhajtású típus Magyarországon 2 változatban állt szolgálatban 1955–1974 között. A gép névadó ceremónia kíséretében az idei HMFEST-en veszi majd fel Mezőfi István alezredes Úr nevét.

Ha kíváncsi vagy méltó új külsejére, gyere el és csodáld meg a HMFEST-en, ahol elődjével a MIG-15-össel együtt mutatkozik be.

A Készenléti Rendőrség MD902-es helikopterén kívül légi bemutatóval készül az idén a világháborús időket felelevenítő Gold Timer Alapítvány Po-2 kétfedeles éjszakai támadó, felderítő, könnyű bombázó repülőgépe , a KOMOSKY TEAM L-29-es hangsebesség alatti delfinje , valamint a magyar fejlesztésű Skycruiser Autogyro SC200-as gyrocopter is.

Természetesen mára már hagyományként, köszöntik majd a levegőből a HMFEST AIR zónáját a Puma század emlékrepülésében közreműködő pilóták is, csak úgy mint a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis An–26-os kéthajtóműves, légcsavaros gázturbinás szállító repülőgépe.

Érdekes színfoltjai lesznek még az air-zónának a Kecskeméti Modellező Sport Klub nem kis méretű működő repülő modelljei is ( JAK 55, Turbinás JET, Extra, Fox, stb.), csak úgy mint a Scylla Flight különleges ipari drónjai.