Kezdőlap Események Közös cégben a KÉSZ Csoport és az Assist-Trend

Közös cégben a KÉSZ Csoport és az Assist-Trend

 

Ipari épületek és objektumok teljes körű higiéniai, takarítási szolgáltatásainak ellátására hozott létre közös vállalkozást a KÉSZ Csoport és az Assist-Trend Kft. Az együttműködés révén egy kézben összpontosul az ipari objektumok üzemeltetése, takarítása és az ehhez szükséges higiéniai eszközök beszerzése. A költséghatékonyság növelése mellett az új szemlélettel működő cég választ ad a területen is jelentkező munkaerőhiány okozta problémákra is. 

Közös vállalkozást hozott létre májusban a KÉSZ Csoport és az Assist-Trend Kft., hogy széles körű tapasztalataik egyesítésével új minőséget teremtsenek az ipari épületek higiéniájának területén. Az Assist-Trend Industrial Hygienic Services (Assist-Trend IHS) Kft. egyedülálló lesz a piacon, három eddig különálló területet egyesít: a létesítmény-üzemeltetést, az ipari takarítást és a higiéniai szolgáltatást.

Az új társaság ügyvezetését a két, száz százalékban magyar tulajdonban lévő cég közösen látja el. A többségi tulajdonos a KÉSZ Csoport, az új vállalkozásnak az építőipari holding budapesti bázisa ad helyet. A cég elsősorban ipari és technológiai létesítményeket lát el el higiéniai termékekkel, eszközökkel, takarítási szolgáltatásokkal arra a tudásra építve, amely a két társaság sajátja. Az ipari takarítás más tudást és felkészültséget követel meg, egy-egy technológiai elem, berendezés tisztítása speciális tudást igényel, amit az együttműködő partnerek képesek biztosítani.

A KÉSZ Csoport az erős stratégiai partnerkapcsolat kialakításával saját szolgáltatási portfolióját kívánja fejleszteni – hangsúlyozta Varga Mihály, a társaság alapító tulajdonosa  a közös cég megalakításáról szóló kecskeméti sajtótájékoztatón. Magyarország egyik legnagyobb építőipari csoportja 35 éves tapasztalatát ma már a tervezéstől a kivitelezésen és az üzemeltetésen keresztül a gazdasági szolgáltatásokig több területen hasznosítja, az új cég pedig nemcsak a palettát bővíti, hanem lehetőséget teremt a szinergiák jobb kihasználására is.

Az Assist-Trend stratégiája, hogy a piacon elősorban erős partnerkapcsolatok kialakításával terjeszkedjen – emelte ki Bodrogai Ferenc, a HoReCa szektor meghatározó higiéniai szolgáltatójának ügyvezető-tulajdonosa. A vállalat Kecskeméten legfontosabb vevőinek mutatta be nyolc márkakereskedőjével és 13 együttműködő partnercégével közösen kialakított integrált termék- és szolgáltatáscsomagját, amelynek segítségével teljeskörűen lefedi a szálloda- és vendéglátóipar szereplőinek higiéniai igényeit.

Az Assist-Trend IHS egyedülálló lesz a piacon, megalakulásával egy kézben összpontosul az ipari objektumok üzemeltetése, takarítása és az ehhez szükséges higiéniai eszközök beszerzése is. Az eddig egymástól elkülönülten működtetett szolgáltatások összeghangolása növeli a költséghatékonyságot, így ugyanis az igénybevétel szempontjából legmegfelelőbb felületek és eszközök kiválasztása és beépítése, a takarítási folyamat megtervezése és kivételezése, az épület higiéniai eszközökkel történő ellátása is egy kézbe kerül. A hatékonyság növelése egyben válasz az ipari objektumok takarításánál jelentkező munkaerőhiány okozta problémákra is.