Kezdőlap Rendőrségi hírek „KUTYA JÓ MUNKA”

„KUTYA JÓ MUNKA”

Megismerhették a diákok a rendőrkutyákat.

A kecskeméti Nyíri Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény(EGYMI) alaptevékenysége eltér a többségi iskolák feladatellátásától. Elsősorban gyógypedagógiai nevelés-oktatásra, fejlesztésre, gondozásra terjed ki tevékenységük. Az iskolában a gyermekek értelmi és érzelmi nevelése meghatározott projektek mentén válik intenzívebbé. Az intézmény tanulói több hetes előkészítő munkával elérkeztek a kutyák fajtái, a munkakutyák tevékenységei megismeréséhez.

A célprojekt zárásaként az EGYMI Juhar Utcai Tagiskola iskola rendőre, Bozóné Soós Marianna r. alezredes 2018. május 29-én felvilágosító előadást tartott a rendőrségen feladatot ellátó kutyák munkájáról. Az előadáson, illetve a kötetlen beszélgetésen a szolgálati kutyák kábítószerkereső tevékenysége kapcsán kábítószerprevenciós témakörök érintésére is lehetőség nyílt. Az eltűnt személy felkutatását bemutató videó kapcsán az eltűnés veszélyeire is felhívta a hallgatók figyelmét. A diákokat lenyűgözte a kutyák fegyelmezettsége, szabálykövetése.

A gyermekek és tanáraik nagy érdeklődést mutattak a speciális rendőrségi tevékenységek iránt. A hangulatot fokozta, hogy a tanulmányokat összegző ünnepi eseményen folyamatosan jelen lehetett két terápiás kutya is.