Kezdőlap Rendőrségi hírek RENDŐRSÉGI NYÍLT NAP KECSKEMÉTEN

RENDŐRSÉGI NYÍLT NAP KECSKEMÉTEN

Óvodásoktól a középiskolásokig mindenki jól érezte magát, és hasznos ismereteket szerzett a megyeszékhelyi rendezvényen.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – a városi Közlekedésrendészeti Osztály, a Megelőzési- és Áldozatvédelmi Alosztály, a megyei Bűnügyi-Technikai Osztály és a Közterületi Támogató Alosztály, illetve a Hírös Kortársak és a helyi Vöröskereszt közreműködésével – 2018. május 17-én 9 óra és 14 óra között a kecskeméti vasútállomás melletti parkban nyílt napot rendezett.

Az eseményen bűn- és balesetmegelőzési szakemberekkel találkozhattak az érdeklődők. Az egyenruhások bemutatták a gyermekeknek és felnőtteknek Tamást, a „robotrendőr”-t, beszéltek a biztonságos kerékpározás szabályairól, illetve a bátrabbak felpróbálhatták a „részeg szemüveg”-et. Korosztályának megfelelően mindenki megtanulhatta az elsősegélynyújtás- és újraélesztés alapjait.

Deli Pál – aki Kaskantyúról érkezett – a több ezer darabból álló egyenruha-, jelvény- és kitüntetésgyűjteményének egy részét állította ki. Elmondása szerint 45 éve gyűjti a különböző országok rendőrségi és katonai relikviáit, amelyeket a lakatosműhelyéből átalakított múzeumban, illetve időszakos kiállítások keretében Budapesten, a rendőrség Mosoni utcai objektumában lehet megtekinteni.

A kutyás bemutató során a rendőrkutyák kábítószer-keresést és elfogást demonstráltak, végül a gyerekek Max-et, a szakmáját még tanuló legfiatalabb ebet meg is simogathatták.

A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki kipróbálhatta magát a Füredi Autósiskola segítségével felállított ügyességi pályákon, de olyan is volt, aki a rendőrautóval és rendőrmotorral ismerkedett a legszívesebben.