Kezdőlap Rendőrségi hírek TISZAKÉCSKEI ÓVODÁSOKNÁL JÁRTAK A RENDŐRÖK

TISZAKÉCSKEI ÓVODÁSOKNÁL JÁRTAK A RENDŐRÖK

Bűn- és baleset-megelőzési hasznos tanácsokat kaptak elméletben és gyakorlatban a gyerekek.

A Tiszakécskei Városi Óvodák és Bölcsőde intézményegységéhez tartozó óvodák nagycsoportos gyermekei – több évre visszatekintve – minden májusban közlekedési napon vesznek részt. A rendezvény szervezője és házigazdája a Béke utcai óvoda már korábban csatlakozott az „OVI-ZSARU” bűnmegelőzési programhoz, és 2014. óta korszerű mini KRESZ parkkal is rendelkezik.

A gyermekek prevenciós jellegű foglalkoztatásában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának két főelőadója, Liptai Linda és Pestiné Zélity Brigitta címzetes rendőr őrnagyok, valamint a Tiszakécskei Rendőrőrs előadója, Kolumbán Ágota rendőr hadnagy és Heinrich Gábor rendőr zászlós, körzeti megbízott vett részt 2018. május 16-án.

A közel száz kisgyermek megismerkedhetett az egyenruhát viselő rendőrökkel, akik szemléltették a főbb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat, melyek rögzítésére, és gyakorlatban alkalmazására rögtön lehetőség adódott a KRESZ pálya használatával.

A rendezvény célja a közlekedésben részvételük szabályainak tudatosítása, a bűn- és baleset-megelőzés, az áldozattá válás elkerülésének megismertetése.