Kezdőlap Események A kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában segítettek az Őrangyalok

A kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában segítettek az Őrangyalok

2018. május 29. – Hetven vállalati munkatárs végzett önkéntes munkát a Darvas Általános Iskola javára Kiskunfélegyházán. Az akció során a környező régióból érkezett Provident dolgozók és a támogatott szervezet munkatársai közösen újították fel a játékparkot és tették rendbe az iskola udvarát.

Az idei „Provident Őrangyalok” programsorozat részeként országszerte 4 helyszínen mintegy 300 önkéntes segít oktatási- és szociális intézményeket. A Darvas Általános Iskola mellett több vidéki, és egy budapesti szociális intézményben végeznek el halaszthatatlan felújítási, esztétikai munkálatokat a Provident munkatársai. A vállalat az önkéntes munka mellett anyagiakkal is támogatja a kiválasztott intézményeket, összesen 2.000.000 forint értékben.

Jankovszki Zoltánné, az iskola igazgatója elmondta: „A mindennapos teendők mellett a
javításra, karbantartásra kevés időnk jut, ebben nagy segítséget nyújtottak a Provident
Őrangyalai. Szombaton mindannyian szemtanúi lehettünk az önzetlenségnek és a jóságnak. Iskolánk diákjai is hálával gondolnak az önkéntesekre; még szívesebben fognak az udvaron tartózkodni a tanórák után.”

Puskás Imre, a Provident Pénzügyi Zrt. szenior kereskedelmi vezetője így nyilatkozott az
önkéntes akciót követően: „A Providentnél régi hagyománya van a jótékonysági akcióknak. Idén az anyavállalatunk májust az önkéntesség hónapjának választotta, így mind a tizenegy tagországunkban összesen csaknem kétezer kollégánk támogat hasonló jó ügyeket. Dolgozóink és ügyfeleink is a helyi közösségekben élnek, így jól ismerjük az igényeket, és kollégáink ettől a programtól függetlenül is gyakran segítenek önszerveződő módon különféle szociális intézményeknek. Fontos megemlíteni, hogy egy ilyen önkéntes akció a támogatott fél részéről is rengeteg befektetett energiával jár, ezért nagyon köszönjük a Darvas Általános Iskola dolgozóinak, hogy szeretettel és hasznos feladatokkal fogadtak bennünket.”

2004 óta a magyar Provident dolgozók mintegy 70.000 önkéntes munkaórában, több mint 100 helyszínen segítették a rászorulókat különböző egészségügyi-, szociális- és oktatási
intézményekben, melyek többek között fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetű gyermekeket, időseket, veszélyeztetett anyákat gondoznak. A Provident Őrangyalok Program az ország egyik legaktívabb társadalmi felelősségvállalás fókuszú kezdeményezése.