Kezdőlap Hírek BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2018. június 24-én 0 óra és 24 óra között két migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 15 óra 25 perckor őrizetbe vettek egy 35 éves férfit, aki úgy közlekedett egy tehergép járművel Jakabszálláson, hogy őt a Kiskőrösi Rendőrkapitányság a jármű vezetéstől eltiltotta.

Szintén a kecskeméti rendőrök igazoltatták 19 órakor azt a 34 éves helyi lakost, aki egy személyautót vezetett annak ellenére, hogy őt a bíróság tiltotta el a járművezetéstől. A férfit szintén szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel járó, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre egy sofőrt állítottak elő.

Mátételke belterületén, a Jókai utcában 2018. június 24-én egy 49 éves férfi közlekedett kerékpárral. A helyszíni szemle adatai szerint figyelmetlenségből nekiütközött az út szélén szabályosan parkoló járműszerelvénynek. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a biciklis könnyű sérülést szenvedett.

 

1

 

Kiskunmajsa külterületén, az 5402-es úton 14 óra 55 perckor egy 31 éves budapesti nő közlekedett egy Volkswagen Polo típusú személygépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot, és az út 28.200-as méterénél nekiment az előtte forgalmi okból megálló Opel Insignia típusú autónak. Az ütközést megelőzően egy Suzuki is haladt a két jármű között, amelynek sofőrje az Opel fékezését észlelve lassított, majd az út jobb szélére lehúzódva megállt. A Volkswagen az Insigniaval történt ütközést követően a már álló Suzukinak is nekisodródott. A balesetben a budapesti asszony könnyebben sérült.

Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – annak hirtelen fékezése esetén is – meg lehessen állni. Vezessenek óvatosan és körültekintően! Ne feledjék, a balesetek megelőzhetőek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!