Kezdőlap Gyerekek Dr. Code Programozó Iskola – Ahol játék a tanulás

Dr. Code Programozó Iskola – Ahol játék a tanulás

 

A kecskeméti központú Dr. Code Programozó Iskola már negyedik éve foglalkozik programozás oktatással, elsősorban a diákok körében. A XXI. században az informatika rohamos fejlődése miatt már szinte minden korosztálynak szüksége van alapvető számítástechnikai ismeretekre, hogy az élet minden területén megállják a helyüket. Ez igaz az oktatási rendszerre, ahol már a legtöbb tananyag digitális úton érhető el, valamint az összes munkahelyen általános követelmény a számítógép és egyes programok minimum felhasználói szintű ismerete.Az iskola legfőbb hivatása, hogy a gyerekek játékos módszerekkel, stresszmentes környezetben szerezzék meg ezeket a hasznos kompetenciákat, illetve a tehetséges tanulók tovább fejleszthessék tudásukat. Az informatikai készségek elsajátításával mindezeken kívül a mindennapos problémák is könnyebben és gyorsabban oldhatók meg.

A Dr. Code Programozó Iskola 18 helyszínen, köztük Kecskeméten és környékén, Budapesten és Egerben tart képzéseket 5-től 19-éves korosztályig kiscsoportos, interaktív, gyakorlatorientált kurzusokban, igazodva az iskolai félévekhez. A 21 féléves oktatási modell összesen 9 programnyelvet dolgoz fel, melyet fiatal mérnök-informatikus oktatók mutatnak be a hallgatóknak, akik a robotikával, és különféle programnyelvekkel, alapvető általános alkalmazásokkal, azok funkcióival, illetve a hozzátartozó informatikai eszközökkel és módszerekkel ismertetik meg a gyerekeket.

A nyár folyamán több tábor is indul a Dr. Code Programozó Iskola szervezésében. A foglalkozások hetente akár 5-6 csoport részére érhetők el maximum 12 fős létszámmal, teljes ellátással. Heti egy alkalommal a Neumann János Egyetem meglátogatását is tartalmazza a program, hogy a fiatal programozók számára kézzel fogható közelségbe hozzák a tanultakat. A napok első felében légkondicionált irodai tartózkodással zajlik az oktatás, a második felében pedig szabadtéri/szabadidős tevékenységekre lesz lehetőség. Minden héten 2 alkalommal az Uszoda Élményfürdőjében töltik a szabadidős programot a gyerekek. A táborok sokféle témakörben indulnak. Lesz all-in programozás kicsiknek és nagyoknak, hardverépítés és programozás is. Ezeken kívül lehet jelentkezni különféle gamer táborokba, minecraft táborba, youtube sztárképzőbe, kreatív és analóg zenetáborba, valamint a lego építés is jó készségfejlesztő lehet. A táborokról minden információ megtalálható a www.programozzvelunk.hu weboldalon.

Az év közbeni kurzusokon és nyári a cél a játszva tanulás és a közösségi élmény, így a gyerekek egy nyugodt környezetben, barátságos oktatók segítségével szerezhetik meg az érdeklődési körüknek megfelelő tudást, amely a jövőben akár egy remek alapot biztosíthat számukra a továbbtanuláshoz. Számos tehetséges diák járt a képzésekre, de az alapítók hitvallása szerint „A programozás mindenkié”, tehát elsősorban kezdőket várnak, akiknek 20-30%-a várhatóan programozó lesz.

A jövőben a hálózatbővülést tűzte ki célul a vállalat, illetve a legfontosabb törekvésaz eddigi eredmények megtartása, élmény és segítség nyújtása a gyerekeknek, hiszen az állandóan változó világban csak az érezheti otthon magát, aki érti a változásokat, és tudja kezelni azokat.

 

 

 

 

Digitális Oktatási Központ – Dr. Code Programozó Iskola

6000, Kecskemét, Batthyány u. 11. 1 em.

[email protected]

+36 30 7577 402

További információ:

Weboldal

Digitális Oktatási Központ

 Dr. Code Kecskemét

 Központi Tanoda