Kezdőlap Események GÉPKOCSILOPÁS MIATT ŐRIZETBEN

GÉPKOCSILOPÁS MIATT ŐRIZETBEN

A kecskeméti nyomozók előterjesztést tettek H. Gyula előzetes letartóztatásának indítványozására.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. június 18-án 0 óra 15 perc körül ismeretlen tettes betört egy kecskeméti cég irodájába, ahol kutatást végzett, és az ott talált gépkocsi indítókulcsának használatával el akart lopni egy Renault-ot. Az elkövető a kocsival nekitolatott egy oszlopnak. Ezután a kocsikulcsot visszatette a helyére, majd egy másik indítókulcsot vett magához, aminek segítségével eltulajdonított egy Skoda Octavia típusú személygépkocsit. Az esetet a sértett bejelentette a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, az ügyben a jármű körözését elrendelték.

A kora délutáni órákban a rendőrök Szalkszentmárton belterületén figyeltek fel egy gyanús járműre, amivel két férfi láthatóan céltalanul kocsikázott a falu egyik kis utcájában.  A kunszentmiklósi járőrök igazoltatták a sofőrt, H. Gyulát és utasát. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a Skoda körözését a Kecskeméti Rendőrkapitányság lopás miatt elrendelte.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján H. Gyula a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, ezért őt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi a gyanú szerint 2018. június 15-e reggelre virradóra Kecskeméten a volt munkaadója tulajdonában lévő, nyitott állapotú Iveco tehergépkocsit az ülés alatt tárolt kulcsával beindította, és azt a járműben tárolt forgalmi engedélyével együtt elvitte a tulajdonos felhatalmazása nélkül. A teherautót a külvárosban műszaki okból hátrahagyta, így az visszakerült a tulajdonosához.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett, lopás bűntett kísérlete, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a 25 éves férfit. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.