Kezdőlap Régió ISMÉT HELIKOPTER AZ M5-ÖS AUTÓPÁLYA FELETT

ISMÉT HELIKOPTER AZ M5-ÖS AUTÓPÁLYA FELETT

Harmadik alkalommal tartotta meg fokozott ellenőrzését a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun Megyei szakaszán 2018. június 5-én 11 órától 15 óráig ismét komplex ellenőrzést tartott a Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző és Autópálya Alosztályának állománya.

Az akcióban résztvevő 8 motoros rendőr és 6 gépkocsizó járőr tevékenységét az Autópálya Alosztály megbízott vezetője és annak helyettese a légtérből is irányította.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés továbbra is az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Az ellenőrzés során 25 külföldi és 1 magyar sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, 1 magyar járművezetővel szemben követési távolság be nem tartása, 1 magyar sofőrrel szemben kézben tartott mobiltelefon használata miatt szabtak ki helyszíni bírságot. Továbbá 3 külföldi személy közigazgatási bírságot kapott biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságok tekintetében a rendőrök POS terminál alkalmazásával biztosították a bírság helyszíni megfizetésének lehetőségét. Erre az akció során 2 esetben került sor.

Az ellenőrzés keretein belül, a szabályszegések visszaszorítása érdekében az intézkedő rendőrök egy esetben alkalmazták a szabálysértési hatóság elé állításának lehetőségét, melynek keretein belül gyorsított eljárást folytattak le a Szabálysértési Hatóság munkatársai.