Kezdőlap Régió Ismét „Közlekedik a család” Kecskeméten

Ismét „Közlekedik a család” Kecskeméten

A közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjén 15 család vett részt.

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017. június 2-án rendezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét.

Az akadályversenyt Kecskemét belvárosában, két nagyobb helyszínen bonyolították le: a Brill Kft. Skoda márkakereskedésénél, illetve a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság épületében.

A családok játékos – elméleti és gyakorlati tudást is igénylő – versenyfeladatok megoldásával számolhattak be tudásukról. A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete elsősegély feladattal mérte fel a résztvevők egészségügyi ismeretét, míg a kockakirakót részeg-szemüvegben kellett megoldani. Az activity során jelzőtáblákat kellett szóban körülírni, a csoport többi versenyzője pedig igyekezett meghatározni a tábla pontos nevét.

Az idei évben is volt természetesen forgalomban teljesítendő autóvezetési feladat, kerékpáros ügyességi akadálypálya és kerékcsere.

A verseny eredménye:

1. Rideg Gábor és családja (Kalocsa)

2. Tóth József és családja (Harta)

3. Furdan Dániel és családja (Helvécia)

Gratulálunk a vetélkedőn résztvevő valamennyi versenyzőnek, és sok sikert kívánunk a győztes családnak az országos megmérettetésen!