Kezdőlap Rendőrségi hírek Közbiztonsági akció

Közbiztonsági akció

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya a társszervek bevonásával idegenrendészeti ellenőrzést tartott a jogszerű tartózkodás ellenőrzése céljából.

Közbiztonsági akció keretében idegenrendészeti ellenőrzést tartott a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya 2018. június 15-én 11 óra és 21 óra között.

A rendőrökön kívül a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, a Kecskeméti Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglakoztatási Főosztálya, valamint a települések önkormányzatának munkatársai vettek részt az akcióban.

A megye négy településén: Jakabszálláson, Orgoványon, Helvécián és Kecskeméten vizsgálták meg a szálláshelyeket, a munkásszállásokat és a külföldi vendégmunkások munkavégzésének helyét. A cél a külföldiek jogszerű tartózkodásának és napi életvitelüknek az ellenőrzése volt.

A rendőrök 194 személyt – román és ukrán állampolgárok – vontak intézkedés alá. Megállapították, hogy közülük mindenki jogszerűen tartózkodott az országban.

Az akció keretében a rendőrök közlekedési szabályszegés miatt 1 sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki. Szabálysértés elkövetése miatt 3 személlyel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, valamint 2 fővel szemben feljelentést tettek.