Kezdőlap Események Látványos flashmobbal hívtak adományozásra az Ökumenikus Segélyszervezet futói

Látványos flashmobbal hívtak adományozásra az Ökumenikus Segélyszervezet futói

Thuróczy Szabolcs, Kiss Gergely, Rátonyi Kriszta és Iain Lindsay brit nagykövet is a rászoruló gyerekekért állt rajthoz a mai maraton- és félmaraton futóversenyen.
Az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony futói egyedülálló flashmobbal készültek a K&H Mozdulj! maraton- és félmaratonváltóra, hogy így buzdítsanak minél többeket adományozásra!  Az önkéntesek vasárnap a 1353-as adományvonal számjegyeit formázták meg a versenyközpont melletti téren. A nagyszabású figyelemfelhívó akcióhoz sok felnőtt és gyermek versenyző – köztük az Ökumenikus Segélyszervezet gyerekcsapata – csatlakozott az ismert közéleti személyiségek vezetésével.
Thuróczy Szabolcs színész, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Rátonyi Kriszta, műsorvezető az élőképet megelőzően maguk is rajthoz álltak a Segélyszervezet által támogatott gyermekekkel a 2 km-es minimaraton-váltóban, Iain Lindsay brit nagykövet pedig több diplomata társával együtt a 13:00-kor kezdődő 7 km-es félmaratoni váltón futott, viselve a Segélyszervezet jótékony futóközösségének mezét, rajta a 1353-as adományvonal számával és a „Ne csak szurkolj segíts!” felirattal.
Az akció része az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányának, mellyel hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatásához gyűjtenek adományokat. A 1353-as adományvonal az egész országból hívható, és minden hívás 250 forint támogatást jelent.