Kezdőlap Rendőrségi hírek Lezárt akta: Társát rabolta ki

Lezárt akta: Társát rabolta ki

A kiskunhalasi rendőrök vádemelést javasolnak a közös lopás után társát kirabló jánoshalmi férfi ellen.

2018. március 21-én 17 óra 10 perc körül két férfi szóváltásba keveredett egy jánoshalmi háznál. A fiatalabb férfi egy késsel fenyegette meg 38 éves ismerősét, miközben pénzt követelt tőle. A vita során lefejelte a sértettet, megrongálta a kocsiját – annak egyik kerekét is kiszúrta -, és a jármű indítókulcsait követelte. Amikor a támadó a fenyegetés hatására a kulcsot megkapta, az autóval elhagyta a helyszínt.

A nyomozók rövid időn belül elfogták a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 28 éves jánoshalmi lakost, aki kihallgatása során elmondta, hogy ismerősével azért veszett össze, mert az éjszaka folyamán lopási szándékkal bementek egy házba, ahonnan a társa egy mobiltelefont és készpénz hozott el az ő tudta nélkül. A későbbi rablónak az lett gyanús, hogy a másik férfi még a lopás napján autót vásárolt magának, ezért vonta kérdőre.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ügyét a napokban lezárták és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre. A lopás bűntett miatt indult ügyet – amelyben mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki – a rendőrök szintén lezárták, azt már korábban továbbították az ügyészségre.