Kezdőlap Események Magyar állampolgár lesz a Nemzet Szépe győztese, Fenesi Krisztina

Magyar állampolgár lesz a Nemzet Szépe győztese, Fenesi Krisztina

A nagyváradi szépség már aláírta a szükséges papírokat, várhatóan néhány hónapon belül hivatalosan is felveheti a magyar állampolgárságot a román mellé. Fenesi Krisztinának muszáj volt megkérnie hivatalosan az állampolgárságot, ugyanis anélkül nem indulhatna a Miss Nation Global döntőjében, Balin.

Nemrég Fenesi Krisztinát választották a 2018-as Nemzet Szépe győztesének. A 21 éves nagyváradi egyetemista Erdélyből származik, román állampolgár. Hamarosan azonban felveszi a magyar állampolgárságot is, már aláírta az ehhez szükséges papírokat a hatóságoknál.

„A dokumentumok most lettek készen Nagyváradon, amikor legközelebb Budapestre utazom, beadom őket a megfelelő helyre. Várhatóan 2-3 hónapon belül hivatalosan is magyar állampolgár leszek. Ezt most azért sürgetem ennyire, mert enélkül nem indulhatnék a Miss Nation Global döntőjén a szabályzat szerint, de egyébként is gondolkodtam már rajta, hogy felveszem, hiszen magyar az anyanyelvem, magyarnak vallom magam” – mondta Fenesi Krisztina, aki jövőre Indonéziában, Balin indulhat majd a Miss Nation nemzetközi döntőjén Magyarország színeiben.

„Már nagyon várom a döntőt, de addig is rengeteg elfoglaltságom van. A döntő óta folyamatosan Budapest és Nagyvárad között ingázom, fotózásokra, interjúkra, próbákra járok. A szépségkirálynői teendők mellett a vizsgáimra is koncentrálnom kell, pár napig még az iskola a legfontosabb” – tette hozzá a Nemzet Szépe idei királynője, aki pszichológusnak készül.

A verseny egyébként még nem ért véget teljesen. Interneten keresztül keresik az idei közönségdíjast, aki Fenesi Krisztinával együtt utazhat majd Balira, hogy megmérettesse magát a Miss Nation nemzetközi mezőnyében.