Kezdőlap Kultúra Mikszáth Kálmán : Novellák – Gáspár Sándor

Mikszáth Kálmán : Novellák – Gáspár Sándor

A Hungaroton legújabb hangoskönyvében a Kossuth – és Jászai Mari – díjas színművész, Gáspár Sándor előadásában jelenik meg válogatás Mikszáth Kálmán legnépszerűbb, érzelem – dús novelláiból.
Több mint száz percnyi hallgatni valót rejt a Hungaroton új hangoskönyve: Mikszáth Kálmán három híres novelláját hallgathatjuk meg Gáspár Sándor előadásában. A sorozat több megelőző kiadványához hasonlatosan időszerű kiadvány ez is – hiszen a nagy palóc íróról többet beszélünk, mint amennyit olvassuk. Nagyszerű életművén belül is a nagy formátumú és híres regények mögé szorulnak novellái – melyek nem kevésbé értékesek; és gyönyörű, életteli színekkel elevenítik meg a kor realitásait.
A mostani megjelenésen meghallgatható A dzsentri – fészek, a Bede Anna tartozása és Az a fekete folt mind a magyar irodalom gyöngyszemei. Mikszáth realista ábrázolásmódjával, szívet szorongató, de néha humoros történeteiben, anekdotáiban a tót, a palóc és a magyar paraszt jellemábrázolásával és gondolkodásmódjának bemutatásával ejti ámulatba hallgatóit.
A közkedvelt színművésznek: Gáspár Sándornak jól áll ez a paraszti világ: ihletett előadásaiban pedig lehunyt szemmel, hanyatt fekve is teljes értékűen adhatjuk át magunkat e művek élvezetének.
Komlós József JR