Kezdőlap Események Nagy sikert aratott a 2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál

Nagy sikert aratott a 2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál

2018. június 8-10. között második alkalommal került megrendezésre a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál a Hírös Város Turisztikai Központ által. A hagyományteremtő céllal életre hívott rendezvénynek a Rodostó tér adott helyet. A rendezvény is része a Rákóczi út rehabilitációs programjához tartozó és a Városi Mozi épületének felújításával járó programszervezési kötelezettségnek, melynek célja a kulturális közösségi élet felpezsdítése és az új szabadtéri rendezvényhelyszín programokkal való megtöltése.

Baráti hangulat, színvonalas programok, udvarias kiszolgálás és elérhető áron kínált prémium termékek, tiszta, kulturált környezet várta a minőségi szórakozásra vágyó fesztiválozókat. Az ország egész területéről érkeztek kisüzemi kézműves sörfőzdék. Nyolc sörstandon, tizenöt kézműves sörmanufaktúra termékeinek választékából közel hatvanféle sörfajtát kóstolhattak meg a rendezvényre látogatók, ezek között több fesztiváldíjas sör is megtalálható volt. Ezenkívül minőségi gasztronómiai élményeket nyújtó sörkorcsolyák, különleges karibi koktélok, hagyományőrző kézműves termékek és sokszínű zenei programkínálat színesítette a fesztivált. A rendezvényre érkezők három izgalmas, sörtörténeti és sörgyártási előadáson is részt vehettek: Lénárt Andrásnak, a Kecskeméti Sörmanufaktúra sörmesterének, Kovács Andrásnak, a Magyar Sörcikkgyűjtők Egyesületének elnökének és Katona Csabának, MTA (sör)történészének előadásában.

A rendezvény mindhárom napján megtelt a tér, a szombati eső sem szegte kedvét a
fesztiválra érkezőknek. Ez is azt bizonyítja, hogy komoly igény mutatkozik a városban az ilyen jellegű események megtartására. Teljesen megtöltötték a teret az emberek a fesztivál zárókoncertjén, Csík János és a Mezzo zenekar fellépésének idejére. Az esti koncertek alatt a színpad előtti teret táncoló párok és baráti társaságok lepték el.

A zenei programok között megtalálható volt a kecskeméti DJ, a Mjuzik Funky Party, a latinos dallamokat megszólaltató Milagro Santana Tribute Band, a party slágereket játszó Cascade Music Jam és a Veracruz zenekarok, a blues zenét játszó The Healer és a Blues Donkeys zenekar, a rockzenét játszó Sunset Symphony együttesek és a műfaji keretek közé nehezen besorolható Sex in the black hole nevű formáció. A tavalyi évhez hasonlóan a fesztivál keretein belül valósult meg a Kecskeméti Zenészegylet XVIII. Tehetségkutató és Tehetséggondozó fesztiváljának gálaműsora is.

Kiválasztásra kerültek a fesztivál legnépszerűbb sörfajtái is:
első helyen a kerekegyházi Domján Sörfőzde Elefánt nevű barna söre végzett,
második lett a Kecskeméti Sörmanufaktúra idei barackos újdonsága,
harmadikként pedig Rizmájer konyakos meggyes sörét díjazták.

A rendezvény vendégei igazi közösségi élményben részesülhettek, ahol a beszélgetéseké,
találkozásoké volt a főszerep. A szervezők köszönik a részvételt minden kedves
vendégüknek, partnereik támogató együttműködését és a környező lakosok megértését,
türelmét!