Kezdőlap Események Országjáró turnén a Magyar Állami Operaház

Országjáró turnén a Magyar Állami Operaház

Június 20-án    a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ egyik termében  sajtótájékoztatót tartottak a nemzeti kulturális intézményként működő Magyar Állami Operaház képviselői, akiknek céljuk, hogy minél több Magyarországon élő emberhez eljuttassák az opera üzenetét.

A jeles alkalom ünnepi beszéddel kezdődött. Az eseményen részt vett Kecskemét MJV alpolgármestere, Dr. Szeberényi Gyula Tamás is, aki átvehette a Magyar Opera200 című kiadvány egy tiszteletpéldányát, mely gyakorlatilag egy CD-boksz az elmúlt kétszáz év hazai operáinak válogatásával.

A 2018/2019-es évadra az Operaház képviselői kihirdették az „Operát az Operából” elnevezésű turnéjukat, amely egy négy előadásból álló bérletet foglal magában, és tíz megyeszékhelyre – köztük Kecskemétre is – vonatkozik. A kedves közönség a közeljövőben a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban tekintheti meg az összes előadást. A bemutatók közben többek között a nézők elkalandozhatnak „Puccini Itáliájába”, majd egy klasszikus és modern balett műsort láthatnak, amely során a Magyar Nemzeti Balett ad ízelítőt sokszínű repertoárjából. A felejthetetlen kulturális élménynek ígérkező eseményre az Operaház vezetősége sok szeretettel várja a Hírös Város műkedvelő közönségét is.