Kezdőlap Diákélet Sikeresen zajlott a „Bács-Kiskunban itthon vagy” ösztöndíj program díjátadása

Sikeresen zajlott a „Bács-Kiskunban itthon vagy” ösztöndíj program díjátadása

A Megyeházában, június 21-én, 13 órakor került megrendezésre az úgynevezett „Megye marketing ötletpályázat” nyerteseinek díjazása, valamint a fél évre szóló ösztöndíjak kiosztása. A díjat a Neumann János Egyetem mintegy 34 jövőbeli diákja érdemelte ki, akik 27 településről érkeztek városunkba, és 250.000  forint értékű jutalmukat kemény munka árán tudhatják magukénak.

A fél évre szóló anyagi támogatás a fiatalok jövőjére nézve fellendülést hozhat, sőt a megye részére hasonlóképpen, hisz az újabb pályázatok már tervben vannak.

Az eseményen beszédet mondott Szabó Gellért, Szentkirály község polgármestere, Rideg László elnök úr, valamint Dr. Piskóti István, egyetemi tanár úr. A rendezvény Bács-Kiskun megye képeivel ellátott könyvek átadásával zárult.

A megye vezetőinek célja, hogy a térséget vonzóvá, versenyképessé, szerethetővé tegyék mások felé, és az itt élőknek jólét és boldogság legyen az osztályrésze.  A diákok már gondolkodnak a jövőnket meghatározó kérdéseken, döntéseken, hisz minden egyes ötlet előrejutást jelenthet. A javaslatok, – és az arról való gondolkodás, hogy mik azok a tényezők, melyeket érdemes fejleszteni a megye épülésére, kedveltebbé tételére, már megkezdődtek, és továbbra is folyamatban lesznek.