Kezdőlap Régió Ünnep és ajándék

Ünnep és ajándék

Két fontosabb eseménynek adott helyt a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ a keddi napon. Rövid ünneplés szakította meg a kemény és áldozatos munkát, később egy adakozókedvű vendég is érkezett.

A délelőtti órákban a dolgozók süteménnyel, tortával és egy kortynyi pezsgővel ünnepelték meg azon munkatársaikat, akiknek az első félév során volt a születésnapja, névnapja. Az áldozatos munkát végző csapat, akik mindennapjaikban a szegények segítői és támaszai, ezeken a ritka alkalmakon megpihenhetnek és ünnepelhetnek.  Ez azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis hamar neki kellett állni az ebéd előkészületeinek. 11 órától kezdtek szállingózni a város rászorulói és szegényei, akik rendszeres látogatói ezeknek az étkezéseknek.

A Központ újabb nagylelkű ebédadományozója ezúttal Király József önkormányzati képviselő meghívottja, dr. Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője volt. A képviselőt először Farkas József, az intézmény alapítója és igazgatója köszöntötte néhány kedves szóval, majd maga is rövid beszédet tartott az összegyűlt embereknek. Méltatta a Központ dolgozóinak áldozatos munkáját és kérésre mondott néhány szót parlamenti munkájáról és céljairól. Végül közös ima és asztali áldás után saját kezűleg osztotta ki az ételadagokat, a szerb rizses húst lilakáposztával és az édes aprósüteményt.