Kezdőlap Egészség 20. éves a kecskeméti Belvárosi Fitness Club

20. éves a kecskeméti Belvárosi Fitness Club

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Belvárosi Fitness Club. Akkoriban a fitnesz és úgy általában véve a súlyzós edzés gyerek cipőben járt Kecskeméten, az indulást megelőzően csak két másik edzőterem volt hivatott kielégíteni a már akkor is több mint százezer lakost számláló Hírös Város igényeit.

A Belvárosi Fitness Club megalapításánál határozott cél volt, hogy a város szívében legyen egy hely, ami segít a lakosságnak az egészség megőrzésében, illetve mozgás lehetőséget biztosít mindenkinek kortól és nemtől függetlenül. Az edzőterem a kezdetektől képes kielégíteni szinte minden igényt, a géppark biztosítja a lehetőséget izomtömeg növelésre, kardió edzésre, testsúlyfogyasztásra, alakformálásra, valamint bizonyos berendezéseik segítséget nyújtanak a sportsérülés utáni regenerálódás lerövidítésében, számos ma is aktív sportoló végezte itt az ilyenkor szokásos rehabilitációs edzéseket.  Ezen felül vannak saját, egyedi gyártású gépeik, amik a manapság divatos Spartan Race-re való felkészülésben segítik a versenyzőket.

A két évtized alatt számos látogatója volt a teremnek. Többek között a Katona József színház több színésze és táncosa választotta a Belvárosi Fitness Clubot fittségének megőrzésére, de megfordultak ismert zenészek is, többek között Zana Zoltán, művésznevén Ganxta Zolee. A fitnesz sport olyan kiválóságai – mint például Katona József vagy a Lénárd testvérek – is megfordultak itt, akik világ- vagy európa-bajnoki dobogós helyezést értek el. Rajtuk kívül érdemes még megemlíteni a már visszavonult Marozsi Ferencet, aki számtalan nemzetközi fekvenyomó versenyen ért el előkelő helyezéseket az elmúlt fél évszázadban, valamint Beke Bélát, akinek mind a karate, mind a már említett Spartan Race világában jól cseng a neve, és napjainkban is ebben az edzőteremben végzi el a plusz munkát.

A Belvárosi Fitness Club népszerűsége napjainkban is töretlen. Elhelyezkedése miatt tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Az elmúlt években több élsportoló is megfordult itt, de mégis bátran lehet ajánlani helyet azoknak is, akik most ismerkednek a sporttal, az odajárók egy segítőkész, barátságos közösséget alkotnak, mindenkit egy formán kezelnek. Számos barátság született az edzőterem falai között, valamint nem egy ember találta meg élete párját a Belvárosi Fitness Clubban. Az élet és a boldogság egyetlen reménye a sport.