Kezdőlap Zenei élet 5 Seconds of Summer: Youngblood

5 Seconds of Summer: Youngblood

Egy kivételesen jó lemez a 5 Seconds of Summer zenekar napjainkban megjelent Youngblood című albuma, tele jobbnál jobb sláger-várományos – vagy éppen már slágerlistás dalokkal. Ha beszélhetünk olyanról, hogy milyen lehet 2018 pop-hangzása, számomra a 5 SOS újdonsághát hallgatva nem sok kétely maradt.

Ez az ausztrál zenekar harmadik stúdiólemeze, melyről már nagy sikert aratva vezették be a tavasz folyamán – kislemezen – a Want You Back és a Youngblood című dalokat. A
beharangozó előzetesként bemutatott dalok mellé pedig most jó pár hasonlóan ütős tárul ezen az albumon, mely tele van jobbnál jobb, ígéretes felvételekkel. Csupa lendület – és ha már a banda számomra nagyon kitalált nevére utalunk – csupa nyári életérzés ez a lemez – még a szomorúbb hangütésű szerelmes dalokban is.

A Rolling Stones nemes egyszerűséggel „a legjobb új rockbandaként” hivatkozik a 5 Seconds of Summerre. Ők a világon az első olyan zenekar is, melynek első két stúdióalbuma (5 Seconds of Summer, Sounds Good Feels Good) a Billboard 200-as listájának első helyén debütált; többszörös MTV European Music Awards- és American Music Award-nyertesek.

Mostani lemezükön a producerek, zene- és dalszövegírók legjobbjaival dolgoztak együtt –
olyanokkal, akik korábban Nicki Minaj, Madonna, Camila Cabello, Eminem, vagy éppen a
Maroon 5 útjait egyengették.A Youngblood címadó dala több, mint 150 millió streamnél jár, vezette az Apple és a Spotify legtöbb követővel bíró playlistjeit is. Az album első kislemeze, a Want You Back pedig 18 országban volt 1. az iTunes listáján.