Kezdőlap Hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI HÍREK

BÁCS-KISKUN MEGYEI HÍREK

Az elmúlt 24 órában történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 2018. július 10-én 13 óra 40 perckor Tiszakécskén igazoltattak egy 54 éves holland állampolgárt. Az intézkedés során kiderült, hogy ellene Belgiumban európai elfogatóparancsot bocsátottak ki visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfit őrizetbe vették.

Szintén a kecskeméti rendőrök fogták el azt a 22 éves helyi férfit, akit a bíróság körözött, mert a számára kiszabott pénzbírságot nem fizette meg, így azt elzárásra változtatták át.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó, valamint kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán három – intézkedést igénylő – baleset történt. Ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre két sofőrt állítottak elő.

Amint arról korábban beszámoltunk, az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza térségében 2018. július 10-én 10 óra 40 perckor anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt. A helyszíni szemle adatai alapján Budapest irányából Szeged felé közlekedett egy 53 éves román állampolgár egy járműszerelvénnyel. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot, így nekiment az előtte lassító Opel Meriva típusú személygépjárműnek. Ekkor a járműszerelvényt balra kormányozta, amelynek következtében elsodorta a belső sávban forgalmi okból megálló Ford Focust, amely a szalagkorlátnak csapódott. A baleset során személyi sérülés nem történt. Az autópályán a helyszínelés ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben.

A KRESZ rendelkezései szerint járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – annak hirtelen fékezése esetén is – meg lehessen állni. Vezessenek óvatosan és körültekintően! Ne feledjék, a balesetek megelőzhetőek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!