Kezdőlap Zenei élet Guns N’ Roses: Appetite For Destruction (Locked N’ Loaded)

Guns N’ Roses: Appetite For Destruction (Locked N’ Loaded)

Minden idők legjobb debütálását a Guns N’ Roses tudhatja magáénak: az Appetite For Destruction volt minden idők legjobban fogyó bemutatkozó lemeze a pop és a rock történetében. Kiadójuk, az Universal egy jó harmincassal az eredeti megjelenés után, újrakevert változatban dobja piacra a klasszikus albumot.

Ezzel a lemezzel és persze a zenekar színrelépésével egy egészen új fejezet kezdődött a már lassan unalmassá váló nyolcvanas években: felbukkant egy önpusztító életmódot folytató, mocskos szájú és veszélyes zenekar a palettán. Kemények voltak kíméletlenek, de éppen annyira slágeresek is, hogy népszerűek, és kelendőek tudjanak lenni. Bár kimutathatóan voltak előképeik, mégis csak egy új ideált teremtettek hangzásban és öltözködésben is, melyet aztán rendegeteken követtek keleten és nyugaton.

Egyértelműen beszéltek szövegeikben a szexről, a piálásról, a drogokról meg a rock and roll mibenlétéről. Botrány botrányt követett, úgyhogy ez a mai polbeates polkorrekt világban már figyelmeztető címkét is kapott a borítón az új kiadáson.

A zenekar féktelen energiái már azonnal, közvetlenül az 1985-ös megalakulásuk után nagy hatással voltak a Los Angeles-i rock színtérre. 1987-es, Appetite For Destruction című lemezük pedig meghozta a világhírt: azóta is a valaha legtöbb példányban eladott
bemutatkozó albumként tartják számon, több mint 30 millió kelt el belőle világszerte. Az
Appetite-on szerepel többek között az azóta már rockhimnusszá vált „Sweet Child O’ Mine”, a „Welcome To The Jungle”, a „Nightrain” és a „Paradise City” is.

A Guns N’ Roses legendás albumának 30. évfordulójára egészen különleges újrakiadásokkal rukkolt elő a zenekar, a „GN’R Szent Grállal” kezdve a „simán” újrakevert változattal bezárólag – vágyainknak csak a rajongás mértéke szabhat határt, a CD-k mellett poszterekre, litográfiákra, kitűzőkre, gyűrűkre, lemosható tetoválásokra is szert tehetünk. Mindegyik kiadványnak különlegessége, hogy az eredeti, analóg szalagok felvételeinek felújított változatát tartalmazzák, ritkaság-számba menő, eddig ki nem adott dalokkal kiegészülve.

KJJR