Kezdőlap Régió HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.
A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. július 21-én 0 óra és 24 óra között három esetben összesen kilenc migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek. 

Az elmúlt 24 órában a rendőrök kilenc személyt fogtak el, ötöt pedig előállítottak. Bűncselekmény elkövetésével hárman gyanúsíthatóak.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában két súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt két sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.

Az 52-es számú főúton 12 órakor egy 51 éves szabadszállási lakos közlekedett egy személygépkocsiból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A helyszíni szemle adatai szerint az út 37.800-as méterénél a sofőr jelenleg ismeretlen okból áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Toyota Corolla típusú személygépjárművel. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a Toyota sofőrje könnyebben sérült.

Kiskunhalason, a Dózsa György utcán közlekedett 2018. július 21-én 9 óra 33 perckor egy 52 éves helyi nő egy Toyota Prius típusú személygépjárművel. A jelenlegi adatok alapján a Szász Károly utcai kereszteződéshez érve balra akart kanyarodni, ám a manőver során nem biztosított áthaladási elsőbbséget az úttesten átkelő gyalogosnak, és elütötte. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 79 éves nő súlyos sérülést szenvedett.

Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Az útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel – kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is – elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik. Azt a helyet, ahol a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni. A vezetőnek többek között fokozottan ügyelnie kell az úttesten egyedül vagy csoportosan áthaladó gyermekek biztonságának megóvására. Fokozottan érvényesek e szabályok az oktatási intézmények – óvodák, iskolák – közelében.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!