Kezdőlap ÉT-TRENDEK Kecskeméti ÉT-TRENDEK – hagyományos piaci lángos

Kecskeméti ÉT-TRENDEK – hagyományos piaci lángos

A mai napon, egy hirtelen elhatározástól vezérelve szerkesztőségünk ellátogatott a Kecskemét belvárosában található nagypiacra, és ha már ott jártunk, természetesen nem maradhatott el a hagyományos piaci lángos sem.

Nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy a piacozáshoz, a piaci hangulathoz hozzá tartozik a friss lángos. Az ország bármely pontján, az év bármely időszakában, a kofáktól nem messze, szinte mindenhol fellelni egy lángos sütödét. Nem kivétel ez alól a belvárosi nagypiac sem, aminek a főbejáratával szemben, az egyik gombában költöttük el mai reggelinket és bizony maximálisan elégedettek voltunk a helyválasztással.

A kínálat bőséges, mindenki megtalálja benne az ízlésének megfelelő ízesítést. Mi maradtunk a hagyományos sajtos-tejfölös lángosnál, ki fokhagymával, ki nélküle. Ki kell emelnünk, hogy a tésztája pont annyira volt zsíros, amennyire egy lángostól elvárható. Fokhagyma és tejföl gazdagon került rá, mégse áztatta el, a sajttal pedig kifejezetten gazdagon megszórta készítője, aki már több ezer lángost adott ki a büfé ablakán.

A helyet annak is bátran ajánljuk, aki esetleg nem szereti a lángost, a kínálatban hot-dogok, hamburgerek és szendvicsek is találhatók, de egy kávéra is bármikor felkeresheti az ember.