Kezdőlap Közlekedés LÉGTÉRBŐL KOORDINÁLT KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI AKCIÓ

LÉGTÉRBŐL KOORDINÁLT KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI AKCIÓ

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán folytatódott a közlekedésrendészeti akció.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály és a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály állománya, a Készenléti Rendőrség által biztosított rendőrségi helikopter igénybevételével 2018. július 10-én 11 órától 15 óráig ismét közlekedésrendészeti akciót tartott az M5-ös autópályán a baleseti helyzet javítása érdekében. Az ellenőrzésben résztvevő 6 motoros rendőr és 11 gépkocsizó rendőr tevékenységét az Autópálya Alosztály megbízott vezetője a légtérből is irányította.

Az akció során 19 külföldi sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, 1 magyar sofőrrel szemben követési távolság be nem tartása miatt került sor helyszíni bírság kiszabására. Továbbá 1 fővel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek nehéz tehergépjárművel történő szabálytalan előzés miatt. Ezek közül a szolgálati helikopterben végzett megfigyelés, valamint a légi járműben helyet foglaló parancsnok utasítása alapján 12 nehéz tehergépjárművel elkövetett szabálytalan előzést szankcionáltak a földi egységek.

A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságok tekintetében a rendőrök 6 db POS terminál alkalmazásával biztosították a bírság helyszíni megfizetésének lehetőségét. Erre az akció során 9 esetben került sor.

Az ellenőrzés keretein belül, a szabályszegések elkövetésétől történő visszatartás növelése érdekében az intézkedő rendőrök 1 esetben alkalmazták a szabálysértési hatóság elé állításának lehetőségét, és gyorsított eljárást folytattak le a Szabálysértési Hatóság munkatársai.