Kezdőlap Egészség Már alig lehet észrevenni, ha valakin sminktetoválás van

Már alig lehet észrevenni, ha valakin sminktetoválás van

A sminktetováló technikák az utóbbi években ugrásszerű fejlődésnek indultak, megjelentek a személyre szabott módszerek, ezáltal teljesen természetes hatású, élethű eredményeket lehet elérni. A Patkós Alexandra által képviselt arcművészetnek köszönhetően pedig már elérhető az optikai arcfiatalítás, amellyel 5-8 évet is letagadhatunk a korunkból.

A korral együtt jár, hogy sokszor már őszül a szemöldök, egy szépen megtervezett és elkészített forma viszont a tekintetet nyílttá, élettel telivé varázsolja. Emellett a látás romlásával és a szemhéj bőrének megereszkedésével nehézségekbe ütközhet a kontúrozás, és még ha sikerül is, nem esztétikus, nem egyforma. Az ajkak körül is megjelenhetnek a ráncok, melyekbe a rúzs belefolyva közönséges hatást kelthet, nem beszélve a rúzsos fogak okozta kellemetlenségekről.

Mindhárom területre kiváló alternatívát nyújt egy jól elkészített sminktetoválás, amely színt, frissességet, életet és egy egységes, mindig tökéletes és szimmetrikus, ápolt megjelenést ad az arcnak.

Patkós Alexandra arcművész arról beszélt, a sminktetoválás legfőbb előnye, hogy sokkal tartósabb a plasztikánál, és 2-5 évente elegendő a frissítést elvégezni rajta. Ez bőrtípusok esetében változhat, ezért fontos, hogy profi szakemberhez forduljunk.

„Az a tapasztalatunk, hogy a plasztikai fiatalító eljárásokra nyitott nők örömmel döntenek a sminktetoválás mellett. Viszont azt is látjuk, hogy először  érdemes a sminktetoválást választani, hiszen optikai arcfiatalító hatása miatt, a plasztikai módszereket ráér későbbre halasztani. Ha valaki tehát azt érzi, hogy már arca frissítésre szorul, a vonásaival nem teljesen elégedett és a smink nyújtotta előnyöket a nap minden percében szeretné élvezni akkor a művészi sminktetoválással a legjobb döntést hozza” – magyarázta a szakember.

A Patkós Alexandra ExclusiveBeauty 13 féle technikát készít személyre szabottan a vendég igényeihez, életkorához és adottságaihoz alkalmazkodva, precíz előrajzolással, pontosan megtervezett technikai kivitelezéssel és gondos színválasztással.

A vendég az elkészült tervet jóváhagyja, ezután kezdik el tetoválni a kialakított formát, így a csalódás lehetőségét is kizárják.

„A változás nagyon szembetűnő, akár 5-8 évet is letagadhatunk az életkorunkból. mivel a végeredménynek nincs tetovált jellege, ezért sokan nem tudják megfogalmazni pontosan, mit is látnak másmilyennek. Összességében jobb a kisugárzás, szebb az arc, üdébb, fiatalosabb. Sokan kérdezik a vendégtől, hogy mi történt, hogy ilyen jól nézel ki? Arcuk kisugárzása azonnal megváltozik, hiszen a korábbi vonások teltebbek, frissebbek, élettel telibbek és ez egy nő magabiztosságára is nagyon előnyösen hat” – tette hozzá Patkós Alexandra.

Mint fogalmazott, egy-egy technikában részleteiben el kell mélyedni, évekig kell azt tanulni. Elmondása szerint egy jó tetováló sosem rest otthon is gyakorolni, újabb és újabb tanfolyamokon, mesterképzéseken csiszolni tudását.

„Ez egy soha véget nem érő, egész életen át tartó, kitartó tanulási folyamat egy elhivatott szakember életében. Az arcművészet a sminktetoválás azon magasabb dimenziója, amely már túlmutat a hagyományos eljárásokon. Ilyenkor már olyan átfogó képpel, tapasztalattal, látásmóddal és esztétikai érzékkel készítjük el a teljes arc sminktetoválást, amely végeredményben egy újjászületés az arcnak.”