Kezdőlap Események Állatkertek Éjszakája augusztus 31-én

Állatkertek Éjszakája augusztus 31-én

Hetedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 31-én, a nyár utolsó péntek estéjén.

Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az VII. Állatkertek Éjszakáján, amely augusztus 31-én, azaz a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark,Veresegyházán pedig a Medveotthon kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

A Kecskeméti Vadaskert program ajánlója az alábbiakban olvasható:

VII. Állatkertek Éjszakája országos programsorozat a hazai állatkertekben és vadasparkokban – 2018. augusztus 31-én pénteken este és éjjel

Színes programkavalkád a Kecskeméti Vadaskertben! Fáklyafényes hangulatvarázs és Csörömpölők Együttes koncert!

Az Állatkert a nagy érdeklődésre való tekintettel már 18.30-kor megnyitja kapuit.

Ezen az egyedülálló estén a Kecskeméti Vadaskert egésze fáklyák fényeivel lesz megvilágítva, igazi vadvilág hangulatot idézve, és színes, élménydús programok, családias hangulat, valamint hűsítő környezet várja mindazokat, akik az év e különleges állatkerti estéjén Kecskemét város vadaskertjébe látogatnak el.

Az este szakvezetéses látványetetésekkel indul, ahol többek között vidrák, majmok, tigrisek, oroszlánok, medvék, mosómedvék, rókák etetését és bemutatását tekinthetik meg az érdeklődők, továbbá egy-egy helyszínen a növényevő vadak etetésébe is bekapcsolódhatnak a látogatók.

Ezt követően a Csörömpölők Együttes lép az állatkert színpadára, ahol egy nagyszerű, szórakoztató-megmozgató Vendégeink az állatok, essen le az állatok! című koncert veszi kezdetét.

Az estén több helyszínen is érdekességek és izgalmak várják a Látogatókat: lesz hüllő-show, trófeabemutató, madárbemutató, törpekecske – simogató, nyuszi – simogató, ajándék arcfestés, állati tapogató-zoo, éjjeli hangulatzenélés tücsökciripeléssel és bagolyhuhogással!

Mindezek mellett megtekinthetik a közelmúltban született kisállatokat is: gyűrűsfarkú maki kölyköt, rézusz makákó kölyköt, indiai antilop borjat, iker bárányokat, láma csikót, továbbá Yud, a Jeruzsálemből érkezett mandrill hím is bemutatkozik!

A gyermekeket esti homokozó, aszfaltkréták, légvárak és trambulinok várják!

A büfében nosztalgia sós perec is kapható.

Pénztárzárás 22.45-kor, a Vadaskert 23.30-kor zárja be kapuit.