Kezdőlap Régió Fegyverrel rabolt a 35 éves gyanúsított

Fegyverrel rabolt a 35 éves gyanúsított

A gyanú szerint először csalással szerzett pénzt, majd egy maszkot felhúzva, feltehetően egy fegyverrel rabolt a 35 éves gyanúsított.


A Bajai Rendőr kapitányságon tett feljelentést egy érsekhalmi nő, mert egy férfi 2018. augusztus 3-án telefonbeszélgetésüket követően megjelent családi házuknál, ahol a sértett férjének korábbi tartozására hivatkozva tévedésbe ejtette az asszonyt, aki hozzávetőleg 500 ezer forintot adott át részére.

Egy az arcát fekete maszkkal eltakaró férfi jelent meg 2018. augusztus 26-án 21 óra körül a nő házánál. A lakás teraszán kilépő sértettet erőszakkal az ingatlanba belökte. A kezében tartott feltehetően fegyverrel egy alkalommal megütötte, majd a „fegyverrel” a 40 éves nőt megfenyegetve 2 millió forint átadására szólította fel. Ennek hatására az asszony egy aranyláncot, illetve körülbelül 220 ezer forintot adott át a maszkos elkövetőnek.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint mindkét bűncselekményt egy 35 éves mindszenti férfi követhette el, ezért vele szemben elfogatóparancsot adtak ki a nyomozók. Ennek köszönhetően a Csongrád megyei rendőrök pár óra alatt Mindszent belterületén elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható helyi lakost, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A férfit csalás vétség és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, akik előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.