Kezdőlap Sport Fuzionált a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér valamint az Univer-Sport Kft

Fuzionált a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér valamint az Univer-Sport Kft

A kecskeméti asztalitenisz nyári legnagyobb eseménye, hogy létrejött a fúzió az Univer-Sport Kft. és a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér között. Összenőtt az, aminek össze kellett nőnie, azaz az Univer-Sport Kft. asztalitenisz szakosztálya visszatalált anyaegyesületéhez, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Térhez.

Mindenképpen a legjobb megoldás volt, amelyből megerősödve jött ki a Spartacus. A fúzió több mint fél éves előzetes egyeztetéseken ment keresztül. Szükségességét indokolta, hogy a versenyzői, edzői, anyagi, létesítményi feltételek összevonásával, szakmailag is megerősödve tudjon kijönni a város asztalitenisz sportja. E folyamatban teljes egyetértés és együttműködés volt tapasztalható mind az Univer-Sport Kft. és a Spartacus vezetése, mind a város sportirányítása, mind a Kecskeméti Tankerület vezetése részéről, amely meggyorsította a közös megoldás megtalálását.

A jelenlegi létesítményhelyzet révén naponta 14 asztalon tudnak folyni az asztalitenisz
edzések. A Damjanich János Általános Iskola sportcsarnokában délutánonként, illetve
hétvégeken folyhatnak edzések, míg a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér
asztalitenisz csarnokában egész héten, egész nap. 3 edző és 2 segédedző irányításával
megfelelő feltételek állnak rendelkezésre a humánerőforrás részéről.

Ujhidy Tibor elnök:

„Először is megköszönöm név szerint is mindenkinek, Halász Rudolfné az Univer-Sport Kft. ügyvezetőjének, Bogasov István Sport Munkacsoport elnökének, Zsámboki Anna Kecskeméti Tankerületi igazgatójának, pozitív hozzáállásukat a folyamat gyors és zökkenőmentes lebonyolításában. Célunk egyrészt, hogy a női szakág területén az extra ligás csapatunk továbbra is a csapatbajnokság első vonalában játszhasson, és ebben elsősorban saját utánpótlásunkra támaszkodjunk. Természetesen az országosan is kiemelkedő leány szakágunk menedzselése kiemelt feladatunk. Kimagasló eredményeket várunk el Füle Katától, Drabant Anitától, Molnár Annától és Polónyi Nórától. A férfi szakágnál most az utánpótlás nevelés erősítése kap hangsúlyt, ezért is saját nevelésű játékosainkat az NB III-ban indítjuk el. Cél az NB II-be jutás. A tömegbázis erősítése miatt továbbra is szoros együttműködést tartunk fent az Arany János, a Lánchíd Utcai, és a Zrínyi Ilona Általános Iskolával.

A létesítményfejlesztési lehetőségek 2019-ben folytatódnak, amelyben reményeink szerint
mind a saját csarnok, mind a Damjanich János Általános Iskola tornacsarnokának fejlesztése is megvalósulhat. A közeljövőben a Széchenyi sétányon lévő csarnok előtti kültéri közösségi tér bővül egy teqball pályával.

A jövőben sem feledkezünk meg a versenysport mellett a szabadidősport segítéséről sem.
Esténként kinyitjuk a Damjanich János Általános Iskola sportcsarnokát a szabadidősportolók részére, illetve folytatjuk ifjúsági, közösségi programjainkat, az Éjszakai Forgatagokat.”