Kezdőlap Rendőrségi hírek HETEDHÉT TÁBOR ÁGASEGYHÁZÁN

HETEDHÉT TÁBOR ÁGASEGYHÁZÁN

A Bács-Kiskun megyei rendőrök három alkalommal látogattak el az alapítványi táborba.

Az ágasegyházi Széchenyi István Általános Iskolában rendezte meg a Kovács Kinga Emlékalapítvány 2018. július 30-tól 2018. augusztus 10-ig a Hetedhét Tábor nevű programot. Az évek óta sikeres rendezvény kisiskolásoknak szól, legfőbb célja pedig a nyelvtanulás, így a fiatalokhoz külföldi önkéntesek is csatlakoznak, akik a nyelv elsajátításának segítése mellett a kultúrájukat is megismertetik a gyermekekkel.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai háromszor látogatták meg a tábor ideje alatt a gyermekeket. A baleset- és bűnmegelőzési előadók, illetve az iskolarendőr különböző feladatokkal készültek kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

A KRESZ-teszt és a kerékpáros ügyességi pálya akadályait mindenki eredményesen vette. A gyerekek kipróbálhattak egy rendőrautót, megismerkedhettek „RZS-6000”-rel, a megye robotrendőrével, valamint láthatták a szolgálati kutyákat gyakorlás közben. A „drogos” és „ittas” szemüvegben végrehajtott feladatok nagy vidámságot váltottak ki. A gyerekek a tábor végén hazavihetik a rendőri közreműködéssel rögzített ujjlenyomataikat.