Kezdőlap Események Nyakvágó Félmaraton – Fuss egy jobb életért

Nyakvágó Félmaraton – Fuss egy jobb életért

 

Augusztus 26-án, vasárnap került megrendezésre az országszerte ismertté vált VI. Nyakvágó Félmaraton és Családi Nap Ballószögön. Az idei évben rekordszámú jelentkezés volt a mára már hagyománnyá nőtt eseményre, több mint 700 versenyző állt rajthoz a cudar időjárás ellenére is 3,7,14 és 22,5 km-es távokban.

A futás a Ballószögi Sportcentrumból indult, ahol egy közös bemelegítés után Somogyi Lajos polgármester, majd Szellő Imre WBO interkontinentális bajnok sütötte el a jelzőpisztolyt. A versenyen Vadon Jani, a Rádió1 „Balázsék” című reggeli szórakoztató műsor egyik házigazdája is részt vett a 7 km-es távfutáson.

8:45-től a gyerekek rugaszkodtak neki a 400 m-es távnak, amely egy kör a sportpálya futókörén. A versenyre helyszíni regisztrációval volt lehetőség benevezni 12 éves korhatárig. A 3 km-es táv rajtja 9:30-kor indult Ballószög belterületei felé haladva, útbaigazító táblákkal jelölve. A 7,3, 14 és 22,5 km-es távok futói 10:00 órakor kezdték meg a kihívásokkal teli, a kiskunsági táj szépségeit és a hírhedt Nyakvágó Dombot bemutató útvonal teljesítését. 12:30-tól lehetőség volt a 22,5 km-es távot kerékpárral is megtenni.

A versenyeken kívül a gyerekeket légvár és mászófal várta a futók beérkeztéig, valamint tai chi bemutatót is láthattak a résztvevők. A helyszínen frissítőpont is rendelkezésre állt az elfáradt versenyzőknek és szomjazó vendégeknek, valamint ingyenes egészségfelmérést is lehetőség volt csináltatni. Mindezeken kívül fotófallal is lehetett vicces fényképeket készíteni a barátokkal és családtagokkal.

A futók közül mindenki az egyéni teljesítményéhez mérten kiemelkedően teljesített. A 22,5 km-es távon a férfiak között Borbély Ferenc szerezte meg az első helyezést, a nők között pedig a kecskeméti Pászti Edit érkezett meg először. Csakúgy, mint a tavalyi évben, idén is Tabajdi József volt a legidősebb versenyző a maga 77 évével.