Kezdőlap Események Sikeresen zárult a XV. Fülöpszállási Falunapok

Sikeresen zárult a XV. Fülöpszállási Falunapok

 

Az elmúlt hétnek a végén, augusztus 17-18-án rendezték meg 15. alkalommal a falunapokat Fülöpszálláson. Az első falunapokat 15 évvel ezelőtt azzal a céllal rendezték, hogy a faluközösség közösen ünnepeljen, de mára számos másik településből is felkeresik Fülöpszállást ezeken a napokon. Aki így tett, annak nem is kellett csalódnia, változatos programok várták a látogatókat, kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való szórakozást, végig remek hangulat kísérte a rendezvényt.

Augusztus 17-én, pénteken 18:00-kor, a Csonka Színkör által, a helyi kultúrházban előadott „A 2 is néha sok(k)” című komédiával vette kezdetét a XV. Fülöpszállási Falunapok program sorozata. Szintén pénteken, 19:00 órakor egy hagyományos Pizsama Party várta a gyerekeket a könyvtárban, ahol többek között szalonnasütéssel, bátorság próbával és karaoke-val szórakoztatták őket a szervezők.

Következő nap, augusztus 18-án, szombaton reggel 10:00 órától gyülekeztek a résztvevők a piaccsarnoknál. Megérte már ekkor is kilátogatni, akik megtették, azokat árusok, finom ételek illata, és hideg italok várták. A felnőttek könnyed társalgással, a gyerekek pedig önfeledt játékkal és az ugrálóvár birtokba vételével múlatták az időt a hivatalos programok kezdetéig.

15:00 órakor Fülöpszállás polgármestere, Gubacsi Gyula lépett a színpadra és köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Fülöpi Csoszogók néptánc együttes szórakoztatta a nagyérdeműt. 15:30-kor Fülöp József bábművész előadásában láthatták a vendégek Vitéz László kalandjait, ezt követően a bűvész Alexander kápráztatta el trükkjeivel a közönséget. 16:30-tól egy hagyományos magyar műfaj, az operett vette át a főszerepet. Újvári Marika művésznő gondoskodott róla, hogy mindenki jól érezze magát.

17:15-kor egy kevésbé hagyományos, ámbár rendkívül látványos show-műsor emelte a tetőfokára a hangulatot. Palatinus Attila motoros bemutatója kortól és nemtől függetlenül mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtott.

19:00 órakor a Bitangolók együttes vette birtokba a színpadot. Közel egy órás koncertjük után a magyar könnyűzenei élet egyik nagyágyújára, Hevesi Tamásra várt a feladat, hogy a közönség szórakozásáról gondoskodjon. A koncertek sorát Kothencz Lajos zárta.

Ezt követően, 22:00 órakor egy félórás tűzijáték következett, majd egy fergeteges utcabállal búcsúzott a XV. Fülöpszállási Falunapok. A másfél évtizedes hagyomány jövőre se fog megszakadni, a városvezetés célja, hogy évről évre minél több embert láthassanak vendégül ezeken a napokon. Ennek érdekében Gubacsi Gyula polgármester és stábja rengeteg energiát mozgósít, nem titkolt célja, hogy a rendezvény még ennél is nagyobb szabású legyen, és hogy 2024-ben, egy óriási, több napos rendezvény sorozattal méltóképpen tudják megünnepelni Fülöpszállás fennállásának 900. évfordulóját.