Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. szeptember 9-én 0 óra és 24 óra között összesen 11 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában kilenc főt fogtak el, nyolcat pedig előállítottak. Közülük öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kalocsai Rendőrkapitányság 17 óra 15 perckor őrizetbe vett egy 32 éves kecskeméti lakost. Ellene a megyeszékhelyi járásbíróság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

A bajai rendőrök lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy 30 éves helyi lakost, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a délelőtt folyamán egy áruházból különböző termékeket tulajdonított el. A lopást a bolt biztonsági őre észrevette, és a férfit a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. A nyomozók a feltételezett elkövetőt 2018. szeptember 9-én 12 órakor őrizetbe vették, mert a gyanú szerint az elmúlt időszakban több, hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett. A Bajai Rendőrkapitányság előterjesztést tesz az illetékes ügyészségen a férfi letartóztatásának indítványozására.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két halálos kimenetelű, egy súlyos és egy könnyű személyi sérüléssel járó, valamint öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A halálos balesetekről itt és itt olvashatnak bővebben.