Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, bűnügyi és közlekedési eseményei számokban.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2018. szeptember 26-án 0 óra és 24 óra között Tompa Közúti határátkelőhelyen összesen három, Homorúd és Újmohács közigazgatási területén pedig öt migránst tartóztattak fel. Ugyanebben az időszakban az egyenruhások négy külföldit akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Az elmúlt 24 órában a járőrök tizenkilenc személyt fogtak el, tízet pedig előállítottak. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai 4 óra 25 perckor őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki ellen a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki. Egy 33 éves helyi lakossal szemben 18 óra 40 perckor intézkedtek. Őt azért keresték, mert jogerős szabálysértési elzárásának letöltését nem kezdte meg.

A kiskunhalasi rendőrök 10 óra 10 perckor egy jánoshalmi lakost fogtak el. A férfit – aki lopás vétség elkövetésével gyanúsítható – őrizetbe vették.

A kalocsai körzeti megbízottak 20 óra 10 perckor egy 30 éves miskei lakost igazoltattak. Róla kiderült, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság vele szemben szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű személyi sérüléssel járó, valamint kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Az egyik baleset az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán történt.

Lajosmizse térségében, az M5-ös autópályán 10 óra 55 perckor egy 32 éves román állampolgár közlekedett egy Ford Galaxy típusú személygépjárművel. A helyszíni szemle adatai alapján haladása során ismeretlen okból áttért a leálló sávra, majd a szalagkorlátnak ütközött. A baleset során senki nem sérült meg.

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően! A balesetek kellő odafigyeléssel megelőzhetőek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!