Kezdőlap Rendőrségi hírek BECSENGETTEK

BECSENGETTEK

A gyermekek biztonsága elsődleges érték.

Az általános iskolák környezetében a gyermekbalesetek megelőzése, valamint a gyermekek személyes biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők megszüntetése érdekében az oktatás kezdeti időszakában Baján összesen 4 helyen – általános iskolai tanintézmények környékén – egyenruhás rendőr és a Bajai Városőrség munkatársai segítik a gyalogos-, valamint járműforgalmat.

Bácsalmáson további két tanintézménynél, Érsekcsanádon és Sükösdön a főútvonalhoz közeli iskoláknál reggelente segítenek a gyalogosan közlekedőknek.

Az első tanítási napon a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola az előző évekhez hasonlóan a 2018/2019 tanévkezdés alkalmával is megrendezte az iskolakezdő „Téma Nap”-ját. A diákok a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakelőadóitól, valamint az iskola rendőrétől hallhattak előadásokat „Jó hecc” vagy bűncselekmény, Drog és alkohol, illetve az Internet veszélyei témakörökben.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalma Rendőrőrs illetékességi területén lévő iskolákban az elsős osztályokban is megjelentek a rendőrök, akik hátizsákot, üzenőfüzetet és fényvisszaverő matricát adtak át a tanulóknak.