Kezdőlap Események Elkezdődött a Szolnoki út felújítása

Elkezdődött a Szolnoki út felújítása

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.15-16 kódszámú, a „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című felhívására benyújtott pályázaton 885.435.372 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Szolnoki út felújítására. A támogatás mértéke 100%. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, a Széchényi 2020 program keretében valósul meg. A TOP-6.1.5-16-KE1-2017-00002 azonosító számú, „Szolnoki út felújítása” című projekt keretében megvalósuló beruházás célja, hogy Kecskemét déli és keleti gazdasági övezeteinek a megközelíthetősége és az érintett területek munkaerő mobilitási lehetősége javuljon.

A projekt által érintett Reptéri úr és Kuruc körút közötti útszakasz minkét oldalán a munkaerő foglalkoztatásban kiemelt szerepet betöltő gazdasági övezetek találhatóak. Az út a helyi és a távolsági közlekedésben is fontos szerepet tölt be. A javítási munkálatok első ütemében a lakott területen belüli részeket, a Kuruc körút és a Szent István körút közötti körülbelül 1535 m hosszú útszakaszt újítják fel. A hatásterületen belül a projekt a Szolnoki úthoz csatlakozó utcákat is érinti: A Platter János utca 20 méteren, a Béke fasor 65 méteren, a Kandó Kálmán utca 30 méteren, a Szent István körút 35 méteren, a Géza fejedelem körút 62 méter hosszon újul meg. A Platter János utca csatlakozásánál a megnövekedett tehergépjármű forgalom miatt a jobbra kanyarodás segítésére ívkorrekció is történik. A második ütemben a lakott területen kívüli részek, a Szent István körút és a Reptéri út közötti körülbelül 1650 méter hosszú útszakasz renoválására kerül sor.

Az összességében több mint 3 kilométer hosszú útszakasz mindkét oldalán gazdasági övezet található. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul Kecskeméten a versenyképes termelés feltételeinek a javításához, valamint a vállalkozóbarát gazdasági környezet erősítéséhez.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi, a munkálatok várhatóan 2018. november 30-ig befejeződnek. A projektről bővebb információt a www.kecskemet.hu weboldalon olvashatnak.