Kezdőlap Sport Gyermekzsivajtól voltak hangosak nyáron a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér...

Gyermekzsivajtól voltak hangosak nyáron a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokai

Egymást követték a táborok a Spartacus két termében: a Széchenyi sétányon és a Damjanich János Általános Iskola sportcsarnokában. Az asztalitenisz táborok célja, hogy bővüljön az utánpótlás korú sportolók száma, és hogy a már meglévő versenyzőknek szakmai fejlődést biztosítsanak.

A nyár folyamán 10 héten keresztül, összesen 150 gyermek ismerkedett meg az asztalitenisz fortélyaival, sajátított el újabb technikákat, három edző és két segédedző segítségével. Az edzéseken legfőképp az álló-, és a kondicionális képességek fejlesztése került előtérbe. A pingpongozás mellett aktív pihenést szorgalmazó programokon is részt vettek a táborozók, mint például fürdőzés, focizás, társasjátékozás.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér saját versenyzőinek fejlődése érdekében edzőtábort szervezett az osztrák Linz Froschberg csapattal. A közösen szervezett tábor előzetes egyeztetései már májusban elkezdődtek az osztrák csapat magyar edzőjével, Harczi Zsolttal. Az 5 vendégjátékos egy hetet töltött Kecskeméten, ahol új módszerekkel, feladatokkal ismerkedtek meg a Spartacus játékosai. A közös munka eredményesnek bizonyult, ugyanis a legjobban teljesítő kecskeméti asztaliteniszezők meghívást kaptak Ausztriába egy hasonló jellegű táborba.

Július 1-vel a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér és az Univer-Sport Kft.
közötti fúzió pozitív irányba jelentősen javította az utánpótlás nevelés szakmai, technikai,
létesítményi feltételeit. A kifejezetten jól sikerült nyári táborok erre tudtak ráerősíteni. Egyik legfontosabb feladat, hogy az utánpótlás tömegbázis drasztikusan emelkedjen.