Kezdőlap Rendőrségi hírek HÁROM RENDEZVÉNY EGY HÉT ALATT

HÁROM RENDEZVÉNY EGY HÉT ALATT

Mozgalmas hetük volt a kiskunhalasi rendőröknek, több eseményen is részt vettek. Folytatódott a „Házhoz megyünk” és a „Bike Safe” program is.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centruma 2018. szeptember 19-én a kisszállási Sallai István Általános Iskolába látogatott el. A kisbuszban található demonstrációs eszközök segítségével a gyerekek játékos formában tanulhattak a vagyonvédelem fontosságáról. Farkasné Wodring Zsuzsanna rendőr őrnagy – kiemelt főelőadó – és a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság iskolarendőrei a közlekedési szabályok betartásának fontosságáról is beszéltek az egész délelőtt tartó program során.

Az évek óta sikeres „Házhoz megyünk” programsorozat következő állomása Bács-Kiskun megyében Kiskunhalason, a Főtéren volt 2018. szeptember 21-én. A toborzó sátornál a rendőri hivatással kapcsolatban tehettek fel kérdéseket az érdeklődők, illetve az egyenruhások bűnmegelőzési, baleset-megelőzési tanácsokkal látták el a gyermekeket és felnőtt kísérőiket egyaránt. A családi vetélkedő vállalkozó szellemű résztvevői a feladatokat teljesítve értékes ajándékokkal térhettek haza. A helyszínen szintén jelenlévő Vöröskereszt munkatársai és az egyenruhások közös baleseti szimulációt rögtönöztek, ami szintén nagyszámú érdeklődőt vonzott.

A rendezvényen a „Bike Safe” program segítségével lehetőséget biztosítottak a kerékpárok regisztrációjára is, amely online módon akár otthonról is elvégezhető a www.bikesafe.hu  oldalon.

A 2018. szeptember 22-én Harkakötönyben megrendezett Falunapon a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság baleset- és bűnmegelőzési előadói szintén képviseltették magukat. Játékos vetélkedőik, gyermekeknek szóló feladataik sok érdeklődőt vonzottak a rendőrségi sátorhoz.