Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 12 migránst tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei határszakaszon. Összesen 10 olyan baleset történt, ahol helyszíni intézkedésre volt szükség. Az egyenruhások kilenc személyt fogtak el, további ötöt pedig előállítottak. Három fő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2018. szeptember 4-én 0 óra és 24 óra között öt esetben összesen 12 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek. A migránsok minden esetben Tompa Közúti Határátkelőhelyen, járművekben megbújva próbáltak az ország területére bejutni.

A Készenléti Rendőrség járőrei a megyeszékhelyen 21 óra 55 perckor elfogtak egy 23 éves helyi lakost, akivel szemben a Kecskeméti Járásbírság szabálysértési elzárást rendelt el.

Megyénkben az elmúlt 24 órában az egyenruhások egy súlyos és öt könnyű sérüléssel járó, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Ezek közül kettő az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán történt.

Fülöpszálláson, a Rákóczi utcán 19 óra 50 perckor egy 70 éves férfi közlekedett kerékpárral. A rendelkezésre álló adatok alapján a Forrás utca kereszteződésénél áttért a szemben lévő forgalmi sávba, ahol összeütközött egy segédmotoros kerékpárral. Az ütközést követően mindkét jármű vezetője elesett. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a biciklis súlyos sérülést szenvedett, míg a motoros könnyebben sérült. A kétkerekűt hajtó férfivel szemben felmerült az ittasság gyanúja, így tőle vér-vizeletmintát vettek. Az ügyet a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!