Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2018. szeptember 11-én 0 óra és 24 óra között öt esetben összesen 11 külföldi férfit tartóztattak fel Tompa és Hercegszántó közigazgatási területén, akik közül ketten török, míg kilencen afgán állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi napon az egyenruhások 11 személyt fogtak el, illetve 12 fő előállításáról intézkedtek. Közülük ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A megyeszékhelyi járőrök 15 óra 35 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 45 éves kecskeméti lakost, aki Ágasegyháza belterületén úgy közlekedett egy segédmotoros kerékpárral, hogy őt a járművezetéstől eltiltották. Egy másik férfit 2 óra 15 perckor fogtak el. Őt a Kecskeméti Járásbíróság kereste, mert a részére kiszabott szabálysértési pénzbírságot nem fizette meg, így azt elzárásra változtatták át.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt egy sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.

Kecskeméten, a Kiskőrösi úton közlekedett 2018. szeptember 11-én 4 óra 30 perckor egy 25 éves férfi egy Ford Transit típusú tehergépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint haladása során ismeretlen okból letért az útpadkára, majd egy fának ütközött. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr – aki vezetés közben biztonsági övét nem használta – a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett.

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!