Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök hat esetben összesen 14 migránst tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei határszakaszon, illetve további két főt akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek. A migránsok Tompa Közúti Határátkelőhelyen, illetve Hercegszántó közigazgatási területén kíséreltek meg az ország területére bejutni.

Az egyenruhások hét személyt fogtak el, további tízet pedig előállítottak. Négyen  bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kecskeméti rendőrök 18 óra 15 perckor gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vettek egy 19 éves helyi lakost.  A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság pedig bűnügyi őrizetbe vett egy 23 éves helyi férfit. Ellene a járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű személyi sérüléssel járó, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.

Az M5-ös autópályán, Budapest felől közlekedett 2018. szeptember 13-án 13 óra 55 perckor egy 36 éves román férfi egy BMW-vel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a sztráda 84.207-es méterénél a férfi eddig tisztázatlan okból fékezett, ekkor a jármű irányíthatatlanná vált, és a szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében az autó bal első kereke kiszakadt, és nekicsapódott egy Kia Ceed típusú személygépkocsinak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a román sofőr könnyű sérülést szenvedett. Az autópályán a helyszínelés ideje alatt – a műszaki mentés befejezéséig – forgalomkorlátozás volt érvényben.