Kezdőlap Régió HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban. A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2018. szeptember 17-én 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 25 migránst tartóztattak fel Hercegszántó és Homorúd közigazgatási területén, illetve Tompa közúti határátkelőhelyen. További öt esetben nyolc migránst pedig megakadályoztak abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 13 személyt fogtak el az egyenruhások, illetve 10 fő előállításáról intézkedtek. Közülük hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsai Rendőrsének körzeti megbízottja 12 óra 2 perckor elfogott egy 21 éves férfit, akivel szemben a Kecskeméti Járásbíróság szabálysértési elzárást rendelt el.

A Kalocsai Rendőrkapitányságon 20 óra 40 perckor egy 15 éves lányt vettek őrizetbe. Ellene a bíróság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

Bács-Kiskun megyében az elmúlt 24 órában egy súlyos és három könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Kunfehértó külterületén, az 5412-es számú úton 2018. szeptember 17-én 11 óra 36 perckor egy 47 éves férfi közlekedett egy járműszerelvénnyel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az út 7-es kilométerénél a sofőr forgalmi okból vészfékezett, majd áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy másik járműszerelvénnyel. Mivel a férfi a biztonsági övét nem használta, kiesett a járműből és az árokba zuhant. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben mindkét gépkocsivezető súlyos sérülést szenvedett. Az ügyet a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet!