Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

Bács-Kiskun megyében az elmúlt 24 órában hét személyt fogtak el a rendőrök, illetve tizenegy fő előállításáról intézkedtek. Közülük bűncselekmény elkövetésével kilencen gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 2018. szeptember 20-án 3 óra 15 perckor őrizetbe vettek egy 22 éves helyi nőt, aki ellen a bíróság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

A megyeszékhelyen intézkedtek azzal a 46 éves férfivel szemben is, aki 19 óra 40 perckor a város belterületén úgy közlekedett egy személygépjárművel, hogy őt a járművezetéstől eltiltották. A sofőrt a rendőrök gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

A kiskunhalasi egyenruhások 16 óra 10 perckor egy 30 éves mélykúti lakost igazoltattak, akivel szemben a Kecskeméti Járásbíróság szabálysértési elzárást rendelt el, mert a részére kiszabott pénzbírságot nem fizette meg.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói egy korábban elrendelt nyomozás kapcsán lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vettek egy 33 éves helyi lakost. A férfi a gyanú szerint egy lezárt személygépkocsit tört fel, amelyből többek között szerszámokat tulajdonított el.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két súlyos sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Csólyospálos külterületén, az 5405-ös számú úton 2018. szeptember 20-án 11 óra 15 perckor egy 63 éves helyi lakos közlekedett egy kerékpárral Kiskunmajsa irányába. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az 5442-es számú út kereszteződéséhez érve irányjelzés nélkül akart balra kanyarodni, de a manőver során nem vette észre, hogy az előzését egy motorkerékpáros időközben már megkezdte, ezért összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a baleset következtében a biciklis nő súlyos sérülést szenvedett.

A KRESZ rendelkezései szerint az irányváltoztatást irányjelzéssel kell jelezni. Ezt a járműre vagy a járműbe szerelt készülékkel lehet megtenni, ennek hiányában pedig karral vagy jelzőtárcsával oly módon, hogy az elölről, hátulról és a megfelelő oldalról is jól látható legyen.