Kezdőlap Események II. Lions Diabetikus Főzőverseny és Egészségügyi szűrés a Melinda parkban

II. Lions Diabetikus Főzőverseny és Egészségügyi szűrés a Melinda parkban

A 2018.09. 01.-én reggel 8 és délután 16 óra között került sor a második Szent László Lions Diabetesz Főzőversenyre és családi napra a kecskeméti Melinda Parkban ahol ingyenes szemszűrést, vércukor és vérnyomásmérést is végeztünk.

Klubunk másodízben szervezte ezt a jó hangulatú családi, rendezvényt, hagyományteremtő céllal, kapcsolódva egy már évek óta több száz főt megmozgató városrészi programhoz Kecskemét Alsószéktón.

Az esemény egyrészt családi nap volt, ahol a lions és leo klubtagok hozzátartozói ismerhették meg egymást, mélyíthették a baráti kapcsolatokat, ugyanakkor nyitottunk a lakosság felé is, ingyenes egészségügyi szűrésünkkel irányítva a figyelmet 21 éve folyó tevékenységünkre. A szűréseken nem volt megállás nagy volt az érdeklődés, több mint 80 főt szűrtünk meg.

A versenyen 13 bográcsban főtt étel és büszkén mondhatjuk, Kovács János klubtársunk fantasztikus birkapörköltjével elhoztuk a második helyezést.

Az idén a szembetegségek és a diabetesz összefüggésére hívtuk fel a figyelmet, meghirdetve a legdiabetikusabb étel külön díjat a versenyzők között, melyet klubunk nevében Chrabák László a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója adott át.

A hazai Lions klubok idén a szembetegségek mellett a diabétesz megelőzését tűzte zászlójára, ehhez a program sorozathoz kapcsolódtunk rendezvényünkkel, melyhez a NEA-TF-18-SZ-0054 pályázatunkkal támogatást is nyertünk.