Kezdőlap Kiemelt Jó idő, finom ételek és pompás hangulat kísérte a XX. Húsföző Fesztivál...

Jó idő, finom ételek és pompás hangulat kísérte a XX. Húsföző Fesztivál És Falunapot Kunszálláson

Múlthét szombaton, szeptember 1-én, immár 20. alkalommal rendezték meg Kunszálláson a Húsfőző Fesztivált. A falunappal egybekötött rendezvény idén is óriási sikerrel zajlott, magán a versenyen induló több tucat nevezőn túl, rengeteg érdeklődő kereste fel az eseményt. Kovács Imre polgármester és csapata kiváló érzékkel építették fel, rendezték el a helyszínt, minden adott volt egy fantasztikus naphoz, ahol férfiak, nők, kicsik és nagyok együtt ragadtak fakanalat.

Akik nem akartak lemaradni semmiről, azoknak már érdemes volt ebéd után, 13:00 órára kimenniük a helyszínre, mert a köszöntők elhangzása mellett, ekkor lobbantak fel a tüzek, a bográcsok, serpenyők, és egyéb alkalmasságok alatt, majd nem sokkal később a készülő finomságok illatai lengték be a kiskunszállási Radnai teret és környékét, ahol a 38 nevező „állt rajthoz” a legjobbnak járó elismerésért. Versenyművek változatos felhozatala a halászlétől kezdve, a töltött káposztán át egészen a szarvas pörköltig szinte majdnem mindent magába foglalt. A felnőttek mellett számos gyermek is bemutatta főzőtudományát.

14:00 órától Patai Benő és zenekara szolgáltatta a zenét, ezzel tovább fokozva az egyébként is remek hangulatot, majd a 15:00 órától a Molnár Gitár Band koncertezett a szakácsok, kukták és mindenki örömére. 16:20-kor egy bűvész show-t tekinthettek meg az egybegyűltek, majd 16:40-től a Matyi és Hegedűs adta a ritmust a versenyzőknek az utolsó simításokhoz.

Utóbbi produkció közben le is zárult a főzőverseny és a „Királyi szakácsok” alkotta zsűri pontban 17:00 órakor el is kezdte hosszú és alapos munkáját. A feszült várakozás nehéz pillanatait enyhítendő, 17:25-től néptáncosok vonták magukra a figyelmet, majd 17:50-kor megtörtént a „Kunszállás Községért” kitüntető cím átadása. Ezt követően, 18:00 órától a Papa Jazz Seven koncertje szórakoztatta a nagyérdeműt egészen 19:00 óráig, amikor is a zsűri kihirdette a főzőverseny végeredményét, majd egy fergeteges hangulatú, igazi, hamisítatlan retró bulival zárult Kunszálláson a XX. Húsföző Fesztivál És Falunap.